Dag 6: Boxmeer naar Tegelen

Vandaag iets meer dan 68 kilometer gefietst. 

Vannacht heeft het hard geregend, ik werd er zelfs wakker van. Meteen een goede reden om er even uit te gaan om te plassen. Toen weer terug in bed en verder gaan slapen.

Na een gezellig ontbijt met onze gastvrouw- en heer zijn we tegen kwart voor 10 op de fiets gestapt op weg naar Tegelen. 

Onderweg zijn we nog onze dames tegengekomen die we op de camping hadden getroffen.

Het was heerlijk weer en wij hebben heerlijk gefietst tot ongeveer drie uur ‘s middags. Het kwam er met bakken uit de lucht vallen. Volop geflitst, er zijn weer veel foto’s van ons gemaakt, en onweer.

Onder een brug hebben we onze regenkleding nog eens bekeken of deze de bui wel aankonden. De jas, regenbroek en overschoenen maar deze had ik iets te laat aan getrokken dus mijn sokken waren toch nat geworden. 

Nadat het een beetje minder ging regenen zijn wij verder gefietst en zo kwamen we aan in Tegelen. Net na 16:00 uur en we zagen eruit als een stelletje verzopen katten. Iets te vroeg want de kok was niet klaar met koken. Wat helemaal niet erg was want we wilden eerst douchen. 

De tijd dat we gingen eten was 18:30 uur dus er was tijd om de familie ff te bellen en het douchen. Om 18:30 uur gingen we aan tafel.

De kok had heel lekker gekookt, We startte met een voorgerechtje van bieten. Ik ben niet zo van de bieten maar deze kwam uit eigen tuin en smaakte heerlijk. Toen een heerlijk soepje en het hoofdgerecht was bloemkool in een apart sausje en gehakt met paprika en dan volgde het toetje. Al met al het was heerlijk en ja, ik vind het fijn dat ik niet hoeft te koken.

Nu ik dit verslag aan het schrijven ben is het prachtig weer en mijn vriendin is even aan het wandelen langs de maas.

Morgen een dagje fietsen en dan gaan we weer naar huis.  

1 thought on “Dag 6: Boxmeer naar Tegelen

Geef een reactie