Vandaag hebben we 76,6 kilometer gefietst.

Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit Cambrai naar Tugny-et-Pont. Vraag me niet waar het precies ligt maar het is Frankrijk en wat ben ik blij dat er Google translate bestaat want dan begrijp je de mensen en zij jouw.

Zo ook vanmorgen. Nettie wilde warm water zodat wij onderweg thee kunnen drinken maar die jongens spraken een beetje Engels maar hot water begrepen ze niet. Maar nadat ik via Google translate het had ingetoetst toen begrepen ze het. Heet water is in het Frans eau chaude.

Onze fietsen hadden wij klaargezet en die hadden de nacht door mogen brengen in het restaurantje naast de voetbaltafel.

Dat kan gewoon in Frankrijk. We hadden een ontbijtje bestaande uit thee, croissant en jus d’orange en dat was het. Gelukkig dat er een bakker in de buurt was waar we voor onderweg wat broodjes en andere dingen hebben gekocht.

We vertrokken met redelijk weer maar na een half uur waren we gestopt om wat te eten als aanvulling van ons ontbijt. En toen vonden de goden dat ze ons wat moesten verwennen. Wij mochten onze “feestkleding” weer aan en de rest van de dag heeft het geregend, rond drie uur hield het op met regenen en konden we, ik althans de regenbroek weer uitdoen. Nettie heeft dan een hele verkleedpartij maar daar kom ik nog een keer op terug.

Tussendoor hebben we weer enkele stempels ontvangen.

Onderweg troffen we Florine en Erik uit Amsterdam zij waren, op de fiets, op weg naar Parijs en willen daar zaterdag aankomen. Florine en Erik heel veel succes en geniet van Parijs.

Vandaag ook veel geklommen met de fiets en ja er waren momenten bij dat ik dacht, waarom, maar als je dan boven bent en je gaat naar beneden is dit een geweldig gevoel maar je moet wel steeds goed opletten en op tijd remmen en dat heb ik al aardig onder de knie.

Als we Lourdes niet kunnen doen dan hebben we het al in het klein meegemaakt. Onderweg was er een Lourdesgrot.

Vandaag slapen wij in een speciaal centrum waar verschillende pelgrims samenkomen. Wij, Nettie en ik en Stephano uit Venetië. Stephano houdt van wandelen en is eerst met het vliegtuig naar Londen gevlogen en daarna met de trein naar Cambridge om vandaar uit te gaan wandelen naar Zwitserland en volgend jaar wil hij de rest doen. Het centrum waar wij nu slapen is precies de kruising tussen Rome en Santiago de Compostella. Het centrum is sober dus dat houd in dat je zelf kookt of als er meerdere mensen zijn doe je dit samen. Nu had de beheerder al spaghetti gekookt en Nettie en ik hebben de boel, zoals de saus gemaakt. Verder hebben we een douche en toilet en er zijn bedden. Op de bedden liggen nu toevallig dekens maar anders moet je je slaapzak gebruiken.

Morgenvroeg dan ontbijten wij om 8 uur, maar de vooruitzichten zijn niet zo goed, men verwacht regen. Och we zien het morgen wel weer.

Nu even douchen en dan slapen.

 

9 thoughts on “Dag 6 Cambrai naar Tugny-et-Pont

 1. Nettie heeft dan een hele verkleedpartij maar daar kom ik nog een keer op terug. Zozo Anita, wij zijn benieuwd naar je uitleg.
  Succes dames

 2. Hoi Nettie en Anita
  Leuk om jullie belevenissen weet te lezen.
  Jammer van de regen, hopelijk krijgen jullie ook nog veel mooi weer. Morgen weer veel succes.
  Gr Nellie?☔️☀️?

 3. Ja ontbijt in frankrijk dat is niet veel .Als je geluk hebt krijg je er jam bij en dat is het meestal dan.Petje af voor jullie twee wat betreft het fietsen.Wens jullie voor morgen een goede reis en hopenlijk niet zo slecht weer als ze voorspeld hebben .Tot morgen maar weer.

 4. Hallo Dames,

  Zo te zien en te horen gaat het jullie saampjes goed af, en wat vliegen de dagen voorbij, super leuk om jullie elke dag even te horen en te zien.
  Heel veel succes, en vooral veel plezier met alles wat op jullie fietspaadje komt.
  groetjes Marga.

 5. Hè Anita en Nettie,

  Wat leuk om jullie verhalen te volgen, hoeveel dagen wil je er over doen omdat je al een keer 100 en 76 km gefietst hebt. Las je ook nog enkele rustdagen in. Succes met alles wat jullie ondernemen maar vooral geniet ervan !!!

 6. weer geweldig geschreven leuk om jullie zo te volgen weer groetjes van ons en ook ons mam daar krijg je ook de groetjes van ze leest elke avond jullie verhaal nog veel fiets plezier en ook voor nettie groetjes mathilde mart ellen sado en can en ook ons mam

Geef een reactie