Vandaag hebben we zo’n 65 kilometer gefietst.

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Egmond-Binnen richting Egmond aan Zee, waar we niet zijn geweest, naar Bergen aan Zee.

Het was heerlijk rustig op het fietspad. Je kunt merken dat de mensen weer aan het werk zijn en de mensen die tegenkomt hebben voortaan altijd vrij.

We hebben gefietst door de prachtige Schoorlsche Duinen. We hadden ergen een kaartje moeten kopen maar we zijn er nog steeds achter waar dat was. We zijn dus illegaal daar geweest.

Wat we ook veel zagen waren de paarse bollen. Ze lijken op de bloemen van de ui maar zijn een stuk groter. Prachtig om te zien.

Via Callantsoog zijn we langs de zee gefietst naar Den Helder.

En zo is er een einde aan onze tocht gekomen.

Maar nog niet helemaal. We verblijven twee dagen bij Vrienden op de Fiets. Ook wel Logeren in Onder Dak. Een aanrader als je met de fiets naar Den Helder gaat.

Het is een geweldige accommodatie met eigen zitkamer, keuken, douche en toilet en een slaapkamer met twee bedden en je mag gebruik maken van de tuin.

Het ontvangst is geweldig en morgen koken ze voor ons. Wat het wordt is een verrassing.

Wat ook heel luxe is, de koelkast is gevuld met lekkere dingen die je gratis mag gebruiken zoals kaas of frisdrank en op tafel ligt vers fruit. De dames doen het nog niet zolang pas vanaf 27 maart maar ze vinden het gaaf en wij ook. Nogmaals een aanrader.

Morgen gaan we een dagje Texel doen. Ik ben er nog nooit geweest dus nu is er de mogelijkheid.

Tot morgen


 

Geef een reactie