Dag 6 Dinxperlo naar Haaksbergen

Vandaag komen er 2 verslagen online. Gisteren sliepen wij in Haaksbergen en daar hadden ze problemen met de rauter. Er waren gasten die dachten dat bij de overnachting de rauter inclusief was en die hadden de boel maar meegenomen. Rare lui.

Goed onze overnachting in Dinxperlo was heerlijk. Onze gastvrouw had heerlijk voor ons gekookt en rond half 10 zijn wij naar boven gegaan en deze morgen zaten wij rond half 9 op de fiets.

We hadden het beste weer van de week. Nu mogen wij niet klagen want deze week was een prachtige week. Geen regen, niet zoveel wind en de zon scheen volop en zo fietsten wij door Twente.

Leuke weggetjes. Nu dragen wij tijdens onze fietstochten een helm en dit keer kwam hij goed van pas.

Ja, beste mensen, ik heb hem nodig gehad. Wij fietsen op een soort zandweg met hier en daar wat mul zand. Nu ben ik geen held in het fietsen op mul zand, ik vind dit doodeng. Wat gebeurt er dan, ik ga krampachtiger fietsen, houd mijn adem een beetje in, in de hoop dat er niks gebeurd.

Zorg wel dat ik tempo heb en zo red ik het over het algemeen. Maar dit keer dus niet. Even niet aan het opletten en daar ging mijn achterwiel, hij zwiepte naar link uit, kreeg geen correctie en wham daar lag ik op het zandpad. Ik viel, zoals mijn fietsvriendin zei; als een blok.

Ik viel op mijn rechterzijde, eerst met mijn heup, toen mijn schouder en toen op mijn hoofd. Dit gebeurden allemaal in een paar seconde. Toen ik met mijn hoofd de grond raakte, hoorde ik een soort knak, zelfs mijn fietsvriendin hoorde dat.

Na het bekomen van de schrik, eerst gekeken of er niets was gebroken, nee dat was dus niet. Toen voorzichtig omhoog en dat lukte. Toen mijn helm afgezet en mijn hoofd gecontroleerd. Maar niets te zien en ik had op dat moment ook geen last. Ook niet meer gehad.

Nu gebeurden het op een soort zandpad maar hier lagen ook de nodige kleine steentjes. Maar wat als ik nu GEEN helm op had gehad, was ik dan nu ook aan het fietsen geweest of lag ik in het ziekenhuis. Ik weet nu waarom ik een helm draag tijdens mijn fietstochten.

Zo dat was een heel verhaal he. Maar we kwamen aan op ons slaapadres, wat heel moeilijk te vinden was, ons slaapadres was ergens in een bos en wij kregen een soort vakantiehuisje toegewezen voor onze overnachting. Kei leuk en helemaal voor onszelf .

Dat was het voor dag 6

1 thought on “Dag 6 Dinxperlo naar Haaksbergen

Geef een reactie