Vanmorgen heerlijk ontbeten en toen weer op de fiets. Het zonnetje scheen zelfs maar later op de dag kregen we toch te maken met wat regendruppels.

Het Jopie Huisman museum in Workum was nog niet open dus die hebben wij niet kunnen bezoeken.

Gelukkig waren we in Hindeloopen toen het regende en hebben we wat gedronken in het oudste restaurant en natuurlijk met kopjes die beschilderd zijn Hindeloopen schildering.

En zo fietsten wij in Friesland en we hebben zelfs een stukje Elfsteden tocht gefietst. In Stavoren even een foto gemaakt van de vis en natuurlijk het vrouwtje van Stavoren.

Onderweg nog een appje gekregen van ons slaapadres met de vraag hoe laat zijn jullie er of kunnen jullie rond 17 uur komen dan zijn wij zeker thuis. Nou dat doen we dan toch.

Onderweg kwamen we veel fietsers tegen die heerlijk tegen de wind in mochten fietsen. Wij mochten vandaag heerlijk met de wind mee fietsen en daar hebben we ook van genoten.

We kwamen in een dorpje net mooi op tijd voor de lunch maar helaas. Het restaurant was gesloten vanwege waterschade en we moesten zeker een half uur wachten dus besloten wij om verder te fietsen.

Het duurde toch wel even voordat wij een restaurant zagen. Ons Mathilde zat een beetje in haar rats want de accu gaf aan dat ze nog maar 13 kilometer kon fietsen. Lemmer was nog maar 2 kilometer en net voordat we de afslag weer moesten nemen was daar een restaurant.

Daar konden we de accu opladen en hebben we meteen heerlijk geluncht.

Zo kwamen in Lemmer maar het was nog te vroeg om naar ons slaapadres te gaan. We hebben dus even rondgekeken en daar kwamen de grote boten aan. Veel Duitsers en de ene boot was nog groter dan de andere. Ze hadden veel belangstelling van de kant.

Vandaag toch weer 80 kilometer gefietst.

Morgen gaan we weer verder.

 

Groetjes

Mathilde en Anita

 

 

2 thoughts on “Dag 6: Makkum naar Bantega

  1. Dag dames .Weer een geweldige dag achter de rug.Hindelopen is mooi.We zijn er ook geweest.
    Leuke foto’s weer.Morgen weer een geweldige fietsdag.Gr Marij.

Geef een reactie