Dag 6: ‘s-Heerenberg naar Winterswijk-Kotten

Vanmorgen stond mijn band weer plat. Ons overnachtingsadres had een adresje maar dat was pas om half 9 open. Dus even Google en het bleek dat er op 5 minuten fietsen een fietsenmaker zat en er stond geen tijd bij, dus maar even gebeld.

Helaas stond hij net klaar om naar zijn werk te gaan. Hij is fietsenmaker bij een bedrijf in Duitsland. Dat is van ‘s-Heerenberg niet erg ver maar toch. Jammer dus. Maaaaaaar een paar minuten later belde hij terug. Hij had even gebeld naar de zaak dat hij later kwam en als ik snel kwam dan kon hij mijn fiets maken. Ed, de man van ons overnachtingsadres had de band al opgepompt en wilde hem ook maken maar een E-Bike op zijn kop zetten is niet zo slim.

Ik ben dus als een gek op mijn fiets gesprongen en heel snel gefietst naar Kevin van Elbers E-bike & More. Daar aangekomen nam hij mij naar zijn werkschuurtje en daar had hij alles ingericht om fietsen te repareren. Snel werd de fiets opgehangen, de band eraf gehaald en heb ik gekozen voor een nieuwe binnen- en buitenband. Nu weet ik zeker dat we Pieterburen gaan halen. Kevin was vandaag mijn grote held.

Nadat de fiets was gerepareerd ben ik weer terug gefietst naar ons slaapadres om daar mijn ontbijt te doen en heb ik maar meteen wat visitekaartjes bij hun achtergelaten voor het geval het weer nodig is.

Rond half 10 zijn we weer op pad gegaan. We hadden onze feestkleding toch maar weer aangedaan want je weet nooit in Nederland. Het was vandaag fris en tijdens de lunch kregen wij een bui. Het duurde even voordat we de soep ophadden.

We zitten in de Achterhoek en daar heb je RUST-punten. Herkenbaar aan de speciale vlag. Boeren of mensen die achteraf wonen hebben een schuurtje of tuinhuisje waar een koffieapparaat en waterkoker staat, en sommigen hebben zelfs toilet, en daar kun je zelf koffie of thee zetten en vaak staat er ook iets lekkers klaar. Vandaag hebben wij bij een Beeldentuin ons rustpuntje gepakt en hier hadden ze zelfs cup-a-soup. De kosten zijn laag dus ff genieten.

We zijn nu op ons slaapadres en het is altijd afwachten waar je komt te slapen. Het kan in een tuinhuisje zijn, op zolder, een aparte kamer of een kamer die over is omdat de kinderen het huis uit zijn. Vandaag is het een hele luxe Vrienden op de fiets. We hebben ieder een eigen bed, er is een keuken en de badkamer is heel sjiek.

Vandaag eten wij op ons slaapadres. Vanwege Corona is het allemaal een beetje anders. Niet samen aan tafel maar in het keukentje van ons verblijf. Wij zijn benieuwd.

Vandaag hebben we de volgende knooppunten gefietst:
82 – 78 – 83 – 62 – 63 – 64 – 87 – 54 – 56 – 57 – 67 – 58 – 52 – 59 – 43 – 65 – 44 – 45 – 47 – 23 – 24 – 27 – 30 vanaf hier zijn we gefietst naar ons slaapadres.

 

2 thoughts on “Dag 6: ‘s-Heerenberg naar Winterswijk-Kotten

  1. Hallo dames.Wat spannend allemaal.Maar goed dat er nog behulpzame mensen zijn.Geniet van jullie avond en voor morgen een fijne hopelijk droge dag gewenst.Gr Marij en Jozef. 😘😘😘

  2. Weer genoten net van jullie mooie foto’s en het verhaal. 😀😀👍 geniet van jullie tocht verder🌞👍😘

Geef een reactie