Dag 7: Santpoort Noord naar Monnickendam

Het zit erop na 480 kilometer zijn wij bij het eindpunt aangekomen. Het start- en eindpunt is bij Fort Edam en dat is natuurlijk wel even op de foto gezet.

Maar voor wij zover waren hadden we eerst een uitgebreid ontbijt bij ons slaapadres. Een adresje met een hele mooie tuin. De heer des huizes is hovenier geweest en dat was wel te zien. Geweldig allemaal.

Om kwart voor 10 zaten wij op de fiets en zo fietsen we naar het noorden. Een keer met de grote veerboot en daarna zouden wij met een klein pontje gaan maar ……… het pontje vaarde niet dus moesten wij 5 kilometer omfietsen.

Helaas hielden wij het vandaag niet droog. ‘s Morgens kregen we nog een lekker bui over ons heen. Ons pap zou zeggen het meeste valt er naast, en daar heeft ie nog steeds gelijk in. ‘s Middag was het gelukkig droog maar wel veel wind en soms, heel soms hadden wij de wind in de rug.

Zo kwamen dus aan de overkant en langs een lange provinciale weg op weg naar Purmerend. Daar zijn wij van de route afgegaan want de schoonzus van mijn vriendin had gezorgd voor de lunch.

Wij waren daar pas rond 14:00 uur dus het werd een late lunch en veel geklets.

Rond 16:00 uur zijn wij weer op de fiets gesprongen en zijn wij onze tocht gaan vervolgen en zo zijn wij aan ons eindpunt gekomen.

Vandaag hadden wij, met diversen omleidingen, 87 kilometer gefietst en zijn wij op ons slaapadres in Monnickendam gekomen.

Morgen gaan we weer naar huis met de trein en dan is deze fietstocht weer verleden tijd.

Iedereen bedankt voor de belangstelling en wie weet tot een volgende keer.

Groetjes Anita

42.479

 

1 thought on “Dag 7: Santpoort Noord naar Monnickendam

  1. Mooi gedaan dames, Anita laat maar weten hoe laat, afhankelijk van het weer kom ik je halen of fiets je tegemoet😘🥰❤️😀👍

Geef een reactie