Vandaag staat de teller op 71,8 kilometer en ook vandaag is traject 3 afgesloten. Morgen starten we dus met traject 4 en dat is in totaal 193 kilometer en deze eindigt in Chartres. Compiegne is ook de splitsing, ga je naar Parijs of ga je “rechtdoor”. Wij hebben gekozen voor rechtdoor, want fietsen in een stad is niet ons ding. Gelukkig zijn er leuke fietspaden waar, volgens de Belgen, aangelanden mogen komen. Wat zijn aangelanden, dacht ik toen ik het voor het eerst zag. Simpel, het zijn de mensen die wonen aan het fietspad en mogen met hun auto erop rijden.

Goed, vanmorgen zijn we vertrokken uit de pelgrimsherberg, dit wordt een halte Jacquaire genoemd. Waar we afscheid namen van Stefhano uit Italië.

We zijn weer vertrokken met regen. Ik heb wel gevraagd aan boven of ze morgen even willen wachten met het sproeien van de tuin en dat ze een beetje zon willen laten zien. Maar de vooruitzichten zijn niet veelbelovend. Vanmorgen zagen we op tv dat er een aanslag was gebeurd in Barcelona op de Ramblers en dan denk je waarom toch.

Nettie en ik vertrokken stipt om 9 uur. Hoe ik dit weet, de kerkklok sloeg namelijk 9 uur ?. Onderweg kwamen wij Stephano nog tegen, daar hebben we nog even naar gezwaaid.

Na een kilometer of twintig kwamen we Keef uit Londen tegen. Hij was op weg naar Parijs en dan ging hij verder naar Santiago de Compostella. Wie weet zullen wij hem daar wel zien. Hij was vanaf Amsterdam komen lopen en na een jointje was hij dus nu onderweg naar een vriend in Parijs die hem morgen of zondag verwacht want anders was hij op vakantie. Nettie en ik hebben hem veel succes gewenst. De joint had hij van iemand gekregen in Amsterdam,

Daarna zijn we onze tocht vervolgd naar Noyon waar we bij de kathedraal een stempel hebben gehaald. De eerste bladzijde is nu vol en we moeten nog 42 stempels halen. Als we alles vol hebben krijgen we in Santiago  een gratis maaltijd en een certificaat  Ja je bent Nederlander of niet.

In Noyon hadden we bij de bakker broodjes gekocht en zelfs de Fransen hebben nu belegde broodjes en de jongeren, rond de twintig spreken al een aardig mondje Engels. We hebben onze lunch opgegeten op het pleintje vlakbij de bibliotheek.

Na onze lunch fietsen wij door naar Pimpnez, Bailly, St. Leger, Choisy-au-Bac naar Compiegnex. Maar voor we daar waren hadden we nog ontmoeting met een jongeman uit Zwitserland maar hij was vertrokken uit Trontheim en hij fietste voor een goed doel. Hersenkanker. Vincent is de naam van de jongeman en hij was net gevallen want hij had een paaltje niet gezien. In de boekjes staat ook vermeld dat we daar goed moeten opletten want die dingen staan niet altijd logisch. Na even met hem nog wat geklets te hebben vervolgde wij onze weg met de afspraak dat ik hem een link zou sturen van de route. Nettie en ik weten niet of het hem gaat lukken want hij hield niet van fietsen, hardlopen enz. Vincent your great and i hope to see you in Santiago de Compostella.

Als je Vincent wilt steunen of kijken waar hij mee bezig is volgt hier de informatie.

Na deze ontmoeting troffen we nog Folkmar en Margret uit Dortmund en zij waren voor de derde keer onderweg naar Santiago en gingen nu via Parijs. En zo kwamen we aan Compiegne waar we vannacht slapen in hotel Flander. De was is gedaan en opgehangen en wij zijn gedouched en gaan nu eens kijken waar we kunnen gaan eten.

 

 

 

 

 

16 thoughts on “Dag 7 Tugny-et-Pont naar Compiegne

 1. Smakelijk eten! Het is een mooie avontuurlijke tocht en jullie ontmoeten wel veel mensen.
  Hopenlijk morgen wat meer zon voor jullie??

 2. Wat een geweldige dag weer voor jullie.Weer heel veel mee gemaakt. Wel jammer van de regen,maar na regen komt zonneschijn. Wij zijn net met astrid en kleindochter mia geweest eten bij de pizzeria.Heerlijk kind.Nog een hele fijne avond jullie beide en voor morgen wat beter weer.We kijken nu al uit naar jullie belevenissen van morgen. ????

 3. hallo samen,

  Mooie tocht, maar het wordt toch echt tijd voor een zonnetje, tja ik denk dat ze daar boven denken, we geven nog een druppeltje, was onze twee zonnetjes zitten op de fiets.
  groetjes Marga.

 4. Hoi Anita en Nettie
  Wat jammer van al die regen.
  En ik zie dat je Jezus Christus uit Londen al hebt ontmoet.
  Welterusten , Nellie?☔️

 5. Hoi Anita en Nettie, eindelijk een berichtje van Helma van Empel, ik kijk nu pas naar de berichten van jullie. Hartstikke goed van jullie om dit te ondernemen, het is jammer dat ik last heb van artrose anders was ik wel met jullie mee gefietst, maar fantastisch wat jullie allemaal meemaken, hier is het weer ook niet anders als daar maar na slechte tijden komen er ook goede tijden aan heel veel fietsplezier en goed weer hopelijk

 6. Hoi Netty en Anita, Wat een pech hebben jullie vandaag.Maar een dagje minder fietsen moet ook kunnen.Luister naar je lichaam, de dagen komen na elkaar.Veel fiets plezier geniet ervan.Heel veel gr van Jeanne St

Geef een reactie