Dag 7: Winterswijk-Kotten naar Enschede

Na een heerlijk ontbijt waren we vandaag op tijd weg. Het was kwart over 9 toen we vertrokken. Het was koud maar gelukkig droog.

Onderweg prachtige dingen gezien en ik hoorde net van ons Mathilde dat er een steen was neergelegd bij de Mallumsemolen. Op onze route. We hebben hem gezien (knooppunt 66) maar hij lag niet op de tafel maar aan de waterkant. Jammer anders was deze steen mee naar Pieterburen gegaan. 

De tocht verliep goed en we hebben een heel klein stukje Duitsland gehad. Niet de moeite waard om over te spreken. Een bospad en toen kwam je uit bij Groenlo. 

Maar dat vonden ze boven niet goed dus kregen wij een flinke hagelbui om onze oren. Nou dankjewel daarboven. De temperatuur daalde ook nog flink. 

We waren een beetje te vroeg op ons slaapadres maar konden er gelukkig terecht. Vandaag slapen we in een oud schoolgebouw bij een zeer creatief persoon. Ze heeft ons de zolderverdieping tot onze beschikking gegeven. 

Nu we toch in de stad zitten, zijn ons Mathilde en ik naar het centrum gefietst en hebben daar op een terrasje gegeten. Toch heel anders als dat je op je kamer moet eten. Toch is het best wennen als je door Enschede liep. Wat waren er veel mensen en dat is best een beetje beangstigend. Raar toch die Corona.

Vandaag had SIRI, de spreker van mijn telefoon, iets gedaan wat ik niet fijn vond. Hij had bij Strava onze route eruit gegooid. Vandaag kan ik dus niet zeggen hoeveel kilometers wij hebben gefietst maar het was rond de 65 kilometer. Morgen is het de dag van de meeste kilometers. Als het goed is zo’n 80 kilometer.

Morgen wijken we af van de route. De orginele versie gaat bij Enschede naar rechts en komt weer een stukje door Duitsland. Maar i.v.m. Corona gaan wij nu links en gaan we de fietsroute LF14 volgen. Deze komt bijna uit bij Pieterburen.  

Onze knooppunten van vandaag:
22 – 16 – 10 – 09 – 08 – 07 – 03 – 02 – 99 – 54 – 56 – 36 – 55 – 73 – 69 – 65 – 66 – 63 – 67 – 53 – 51 – 52 – 85 – 46 – 47 – 50 – 41 – 80 – 45 – 93 – 44 – 11

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Dag 7: Winterswijk-Kotten naar Enschede

  1. Dag dames.Jammer van de hagelbui maar al met al een mooie dag gefietst geloof ik.Mooie foto’s en een heerlijke maaltijd zo te zien.Geniet er nog van en morgen een hele fijne dag gewenst.Gr Marij en Jozef.🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️😘😘😘

  2. Ja, je ziet dat je toch weer moet wennen aan het normale ( pre corona) leven😀😀👍. Fijne avond en mooie tocht morgen💪😘

Geef een reactie