Dag 8: Enschede naar Geesteren

Vanmorgen hadden we weer een heerlijk ontbijt. We worden verwend op onze slaapadressen. Waarom sommigen zijn gestart met Vrienden op de Fiets is ook heel verschillend. De een doet het om niet zo eenzaam te zijn. De ander vind het geweldig om andere mensen te ontmoeten en zo zijn er nog meer verhalen.

Omdat we in Enschede waren kwam natuurlijk ook de vraag; waar was je toen de boel ontplofte. Mevrouw van ons slaapadres was op dat moment in een plas vlakbij samen met haar kleinkinderen aan het zwemmen toen de klap kwam. De aarde dreunde echt en iedereen keek elkaar aan, van wat is dit nu. Later zagen ze een witte pluim boven de stad en toen kwam er nog een dreun. De mensen zijn het water uitgevlogen en naar huis gegaan want toen speelde de vraag, waar is iedereen? 

De paniek was best groot en je bent opgelucht als je wist waar de familie was. Helaas is er een goede bekende overleden. Zijn vrouw en kind had hij naar de kelder gestuurd en zelf was hij even naar buiten gelopen om te kijken wat er aan de hand was en op dat moment kreeg hij een grote brok steen tegen zijn gezicht. Helaas heeft hij het niet overleefd.

Na dit verhaal zijn we gefietst naar de Markt in Enschede en daar gezocht naar knooppunt 60. Toen we daar stonden te kijken werden we aangesproken door een mevrouw. O, jullie zijn tweelingen. Nee mevrouw geen tweelingen maar wel zusjes. Dat is wel te zien, was haar antwoord. Kunnen jullie het vinden? Ja, hoor we hebben de bordjes gevonden. LF14B en knooppunt 60. Ze wenste ons nog een fijne fietsvakantie.

We zijn in Enschede door de wijk gefietst waar toen de vuurwerkbom is ontploft. Prachtige huizen staan er nu en toch enkele plekjes als herinnering aan de ramp.

En zo fietste wij door het mooie Twente op weg naar Geesteren. Geen 80 kilometer maar wel bijna 70 kilometer. En ja hoor daar gaan we weer. We mochten toch nog onze “feestkleding” aan. En zo kwamen tegen half 4 bij ons slaapadres in Geesteren. Een heerlijk ontvangst met thee en een wafel met aardbeien en slagroom. 

Het avondeten hadden we dit keer besteld bij Bistro Het Kruidentuin. Onze gastvrouw heeft het samen met mij opgehaald want het was een beetje te ver voor de fiets en bezorgen deden zij als er voor 100 euro was besteld.

Onze knooppunten van vandaag:
60 – 28 – 23 – 27 – 01 – 17 – 67 – 60 – 61 – 62 – 58 – 55 – 18 – 53 – 52 – 54 – 17 – 15 – 14 – 10 – 16 – 43 – 69 – 29 – 37 – 36 – 21 – 20 – 19 – 12 ook wel LF14b

 

 

2 thoughts on “Dag 8: Enschede naar Geesteren

  1. Weer dichter bij het doel💪😀. Ook weer mooie foto’s, wel jammer dat het weer nietecht meewerkt🌦. Maar ja het is maar water moet je maar denken😀😀❤️

  2. Dag dames.Ja echt Hollands weer hebben jullie.Zal best wel emotioneel zijn geweest om de verhalen van de vuurwerkramp van zo dicht mee te hebben gemaakt. GENIET van jullie avond en morgen een goede mooie warme dag gewenst.GEEN REGEN.Gr Marij en Jozef.👍👍👍🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️😘😘😘

Geef een reactie