Dag 8: Kampen naar Bunschoten-Spakenburg

Vandaag hadden we weer een prachtige dag. We hebben zelfs een tijdje zonder jas kunnen fietsen zo fijn was het.

Vanmorgen samen gegeten met onze gastheer- en vrouw, wat heel gezellig was. Gekletst over de kleinkinderen (hoe kan het ook), samen naar de foto’s gekeken och ja wat zal ik zeggen.

Rond kwart over 9 zaten we op de fiets en met de aanwijzing van onze gastheer zaten we snel op de route. Een route die soms rare dingen doet.

Zo vervolgde wij onze tocht. Met alle hindernissen die we kregen. In Harderwijk hadden we een omleiding en aan het einde van de omleiding stond geen vermelding naar de Zuiderzeeroute. Dus toen maar gegokt en die pakte goed uit.

Via Harderwijk, waar we geluncht hebben en uitzicht op het Dolfinarium hadden gingen we verder.

Zo waren we heerlijk aan het fietsen toen het bordje ons aangaf dat we rechtsaf moesten slaan en wij met de fiets- en voetgangers veerpont mee moesten. Prima gezellig.

Toen we aan de overkant waren, Zeewolde, gaven de borden Harderwijk aan en daar kwamen we net vanaf. Hier klopte iets niet. Toen kwamen wij een bord waar we konden kiezen, rechtdoor, linksaf of terug de zuiderzeeroute. Dus wij zijn toch maar terug gefietst en weer met de veerpont naar de overkant en toen weer op weg maar nu even zonder de bordjes zuiderzeeroute.

Het is wel het seizoen van de vliegjes. Regelmatig fietsen wij door de zwermen van deze vliegjes. Op een bepaald moment hebben we zelfs even onze mondkapjes op gehad want we wilden nog wel wat buurten en we hadden geen zin een vliegenmaaltijd.

Zo kwamen wij in Nijkerk. Nijkerk daar werkt mijn man Dick en even gebeld waar is de locatie van het bedrijf en het bleek 3 kilometer van de route af te liggen. Dus daar even op de koffie/thee gegaan.

Gezien waar hij op maandag en donderdag zit en kennis gemaakt met zijn collega. Na een half uurtje weer op de fiets en op naar Bunschoten-Spakenburg.

Hier waren we na half 5 welkom en we waren dus net na half 5.

Net wezen eten, wat heerlijk was en nu nog even wat tv kijken en dan naar bed.

Oh ja, morgen zijn we weer in Amsterdam en dan is de cirkel rond en fietsen we rustig naar huis. En er zijn weer bordjes van de zuiderzeeroute gesignaleerd.

Tot morgen

Mathilde en Anita

 

 

1 thought on “Dag 8: Kampen naar Bunschoten-Spakenburg

Geef een reactie