Dag 8: Slochteren naar Nieuw Beertha

Vandaag ongeveer 70 kilometer gefietst. We hebben goed geslapen en geen last gehad van aardbevingen. Jullie lezen het al nog net geen Bad Nieuwenschans. Ons slaapadres is er net voor. Maar morgen gaan we de tocht officieel beëindigden.

Tijdens het ontbijt heeft het nog een beetje geregend maar verder is het toch mooi weer gebleven.

Dit gedeelte van de tocht is en was helemaal anders dan de vorige dagen. Veel meer door de dorpen en lange stukken maar bijna of geen horeca. Tenminste horeca die open was.

Onderweg hebben we veel molens gezien. In Slochteren stonden er 3 net als in Winschoten. Ik denk dat ik zeker 10 molens heb geteld maar ze niet allemaal gefotografeerd want je moet wel kunnen stoppen en dat ging niet altijd.

Na 55 kilometer was er eindelijk een lunchroom/ijssalon op en daar hebben we heerlijk geluncht en natuurlijk als toetje een ijsje.

En zo fietsten wij verder door het Groningse land. Verbaasd kijken naar de mooie huizen met die hele grote schuren om zo te komen bij ons slaapadres.

Ons slaapadres woont dus in zo’n groot huis met zo’n hele grote schuur. Na het eten hebben we een rondleiding gehad door het huis.

Onder het huis een hele grote kelder met prachtige tegelvloeren en allerlei kleine kamertjes. De woonkamer met keuken wat heel ruim was, dan nog een ruime kamer die straks de pronkkamer gaat worden.

Wij slapen in het tuinhuisje en de toilet en douche is in de grote schuur. De andere schuur die aan het huis vastzit is 75 meter lang en 20 meter breed. Deze lag dus vroeger vol met graan. Naast de schuur liep nog een lange gang want ze moesten natuurlijk ook bij de achterkant komen.

De plannen zijn groot want de tuin willen ze terugbrengen in de stijl van vroegen.

Morgen gaan we weer naar huis. De treinkaartjes zijn betaald en we moeten zeker met de trein van 09:28 uur mee want als we deze missen moeten wij een uur wachten. De eerste overstap is in Groningen en dan mogen wij nog overstappen in Utrecht en zo komen wij rond 13:30 uur aan in Eindhoven.

Houd je niet in om ons te verwelkomen op het station.

Tot morgen

Anita

 

1 thought on “Dag 8: Slochteren naar Nieuw Beertha

  1. Zou jullie graag in Eindhoven verwelkomen, maar helaas, dat zit dr niet in deze keer😅. Fijne avond goede nacht en tot morgen😘🥰

Geef een reactie