Dag 9: Avelgem naar Geraardsbergen

Vanmorgen een lekker ontbijt, niet zoals bij de vorige B&B maar het ging er mee door.

We fietsen onze route maar op een bepaald moment zei ons Mathilde, het gaat niet goed met mijn arm, de slijmbeursontsteking wordt toch wel erg heftig.

Dus een alternatieve route gezocht naar Geraardsbergen. Google gaf aan dat het redelijk vlak was. Nou weet ik niet wat Google onder redelijk vlak verstaat maar wij hebben toch de nodige heuvels gehad.

Er waren best wegen bij die bleven klimmen, ja natuurlijk met de auto is dit zo gedaan maar met de fiets in stand 2 en soms met turbo om boven te kunnen komen. Soms lukte het en soms niet.

Ik vind dat ons Mathilde het toch goed heeft gedaan. We waren dus eigenlijk te vroeg in Geraardsbergen.

Voor mij was het een herinnering want samen met Netty ben ik hier ook geweest met de fietstocht naar Santiago de Compostela en heb toen de Mattentaart gegeten.

Samen met ons Mathilde hebben we geluncht en wat gedronken en een terrasje genomen om de tijd de doden.

Gelukkig was daar de Vespa-club die voor de nodige variatie zorgden. Mensen kijken is toch altijd leuk.

Het terrasje waar wij zaten daar was de lokale zanger aan het zingen, beter dan de inzending voor het Eurovisie Songfestival, deze hield toon en maakte er een gezellige boel van. Soms zongen wij mee.

Zo hebben wij ons goed vermaakt en tegen 17 uur zijn wij naar ons slaapadres gegaan. Dit keer een AirB&B dus geen ontbijt. De kamer is heel netjes en de douche heerlijk. Het enige nadeel is dat het licht uitgaat bij geen beweging dus moet je weer even zwaaien net als op wc.

Morgen, in overleg met ons Mathilde, gaan we de tocht toch verder fietsen maar als het niet meer gaat dan zoeken wij een alternatief.

We zien het wel.

Tot morgen

Groetjes Mathilde en Anita

 

 

3 thoughts on “Dag 9: Avelgem naar Geraardsbergen

 1. Vervelend Mathilde, hopelijk wordt het niet erger. Beterschap en petje af voor jullie om elke dag zoveel kilomers te fietsen!

 2. Dag dames.
  Ja de jaren beginnen te tellen.
  Een pijntje hier een pijntje daar.
  Weer een mooie dag zo te horen en mooie foto’s.
  Hopelijk gaat het morgen beter.
  🤞🤞🤞🤞
  Fijne avond en morgen een fijne fietsdag gewenst.

  Gr Marij.

Geef een reactie