Vanmorgen waren we wat later op, 8 uur, omdat het Moederdag was. We hadden al de appjes ontvangen van de kinderen en de instructie bij de mannen achtergelaten om bloemen 🌺 te regelen voor ons mam. De opdracht is dus uitgevoerd.

Na een heerlijk, zeer uitgebreid ontbijt fietste we tegen 10 uur weg van ons slaapadres op weg naar ons volgende slaapadres.

Zoals ik al vermelde volgen wij niet helemaal het Pieterpad omdat we door Duitsland 🇩🇪 komen en vanwege de afstand daar ook moesten slapen en i.v.m. Corona is dat niet zo slim.

We fietsen dus nu de LF14 maar ook deze zijn ze op de schop aan het nemen. Deze route gaat nu de Saksenroute heten en gaat nu ook een beetje anders dan anders. Het is maar goed dat ik de knooppunten heb genoteerd anders hadden nooit op dit adres gekomen. We hebben nu een stukje LF16 maar uiteindelijk komen we heus wel in Pieterburen. Vandaag waren we te vroeg op ons slaapadres maar gelukkig konden wij er terecht.

Vanavond slapen wij een boer die er van alles bij doet. Je kunt bij hem kamperen. Ze hebben een B&B en ze doen aan vrienden op de fiets. O, ja, en er is ook nog boerengolf mogelijk. Maar eten, alleen ontbijt, doen ze verder niet.

Wij zijn vandaag lekker uit wezen eten vlakbij de boer, bij restaurant De Rheezerbelten. We hadden niet gereserveerd maar er was gelukkig plaats en nog wel onder de parasol. Maar goed ook want we hebben een klein buitje gehad. Het is typisch Nederlands weer, elke dag nog wat regen gehad.

Het eten was heerlijk, maar om vandaag een 3-gangen menu te doen is toch een beetje veel en het is snel op elkaar. Wij hadden gekozen voor een hoofdmenu en een lekker toetje.

Tijdens het wachten op ons eten werden aangesproken door een jong echtpaar of wij meededen met de bingo? Nee dit zijn knooppunten, was ons antwoord en daar wilde hij meer van weten. En waar slapen jullie dan? Bij Vrienden op de Fiets, je zag hun kijken, wat is dit? Ook maar uitgelegd. Ze hebben vandaag weer het nodige geleerd 🧐 denk ik.

Onderweg weer leuke dingen gezien waaronder een ooievaar. Jullie hoeven niet bang te zijn, bij ons komen geen kinderen meer, dat laten wij over aan de volgende generatie.

Vandaag waren dit onze knooppunten:

12 – 10 – 06 – 07 – 03 – 33 – 37 – 36 – 32 – 28 – 31 – 30 – 25 – 05 – 88 – 87 – 51 – 53 – 55 – 67 – 66 – 57 – 58 – 64 – 63 – 31.

 

 

 

2 thoughts on “Dag 9: Geesteren naar Rheeze

  1. Dag Ladies.Wat een mooi verhaal weer.Leuke foto’s. Groetjes ook van Ger en Els.Maak er nog een fijne avond van en tot morgen maar weer.Hoelang blijven jullie nog weg???Gr Marij en Jozef. 🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🤔🤔🤔🤔😘😘😘

Geef een reactie