Wij zijn van ons slaapadres dus gefietst naar Bad Nieuwenschans en dit was ook het einde van onze fietstocht. De tocht eindigde bij het treinstation.

Donderdag 9 juni zijn wij met de trein terug naar huis gegaan en dat is echt weer een hele onderneming.

Er was een storing op het eerste traject, geen personeel en hierdoor waren verschillende treinen uitgevallen. Wij hadden hier nog geen last van omdat wij pas na 09:00 uur met de trein mee mogen. Wij hebben onze fietsen bij en dan mogen wij  pas reizen in de daluren.

Arriva arriveerde dus op tijd en wij konden zo onze fietsen in de trein rijden. En zo reden wij naar Groningen.

In Groningen, waar men flink bezig is met het verbouwen van het station, hadden we 5 minuten de tijd om over te stappen naar de volgende trein maar je raadt het al, die hebben wij gemist. Dus dat werd een uur wachten.

Na ongeveer een drie kwartier kwam er een trein aangereden die via Utrecht Centraal naar Rotterdam ging en die was dus voor ons.

De fietsen netjes in de trein gezet, wat niet zo gemakkelijk gaat bij de NS treinen vanwege de hoge instap.

We waren heerlijk op tijd. De trein vertrekt en dan wordt gezegd dat het achterste stuk, waar wij dus inzaten, in Zwolle achterblijft. Ja, je krijgt dan van die geluiden die je niet wilt horen.

Aangekomen in Zwolle, de fietsen er weer snel uitgehaald en als een gek naar het voorste gedeelte van de trein gegaan en daar was gelukkig nog plek voor onze fietsen. Zo konden we toch mee naar Utrecht Centraal.

In Utrecht hadden we 12 minuten overstaptijd. Zouden wij die halen? Omdat we gebruik maken van de lift moesten wij verschillende mensen voor laten gaan. Mensen met grote koffers, met kinderwagens, dus we hadden al zoiets dat gaan we niet halen.

We moesten van perron 5 naar perron 18 en omdat we al dachten dit gaan we niet halen, rustig aan gedaan. Komen wij op perron 18 staat daar de trein van Venlo die via Eindhoven Centraal gaat. Dus we waren op tijd. Onze fietsen ingeladen. Een paar mensen van de stoeltje verjaagd, fietsen hebben voorrang, en zo waren we dus toch op tijd.

Na ruim 4,5 uur kwamen wij in Eindhoven aan en daar hebben wij afscheid van elkaar genomen.

Weer op de fiets naar huis en rond kwart voor 4 was ik dus thuis. In totaal heb ik 658 kilometer gefietst.

 

Groetjes Anita

 

 

 

Geef een reactie