Als je vandaag aan ons Mathilde zou vragen hoe het vandaag was geweest, dan krijg je het volgende antwoord: K*t, Verschrikkelijk, Heb het net gehaald, Nooit meer, Wat een wind.

Maar voordat ik uitleg waarom deze reactie gaan we terug naar het begin van de dag.

Onze dag begon rond half 8. Wij hebben vakantie dus niet om 7 uur op. Rond half 9 zaten wij aan het ontbijt en dat is bij Vrienden op de Fiets altijd een verrassing. Maar er was goed voor ons gezorgd.

Zo fietste wij weg uit Jabbeke (spreek het als volgt uit Jab-Beeke) op weg naar de kust.

Er stond veel wind en zoals altijd hadden wij wind tegen. Zo kwamen we aan het strand van Oostende waar wel veel mensen waren maar amper restaurants die open waren. De meeste gingen pas om 12 uur open en wij waren er toch iets eerder.

Verder gefietst en daar was wel een restaurantje open, dus daar de croque Hawai gegeten die gebracht werd door Pauline de robot. Was best grappig. Er zaten enkele kleine kinderen in het restaurant en die keken hun ogen uit.

Na gegeten te hebben en de accu’s van de fietsen opgeladen gingen we richting Nieuwpoort. Eerst langs het strand en later gingen we het land weer in.

We zagen de bordjes en hebben niet verder gekeken en zo kwamen wij uit bij de het pontje. Het pontje vaarde dus niet, alleen op zaterdag en zondag en op feestdagen en tijdens de schoolvakantie. Dus weer terug en toen keken wij nog eens goed op de bordjes en ja hoor, daar stond het netjes vermeld.

Weer een tip, kijk goed op de bordjes of er niet iets extra bijhangt.

Via de omweg kwamen wij aan in Nieuwpoort. Tijdens de lunch waren onze accu’s niet goed opgeladen dus dachten we, we gaan nog een koffie en theetje doen en laden dan weer bij.

Makkelijker gezegd dan gedaan. 5 restaurants gehad waar je nee als antwoord krijgt en bij nummer 6 ging het wel een beetje moeilijk maar het mocht. Ik zei dat ik maar 2 stopcontacten nodig had en de rest hadden wij zelf bij de hand.

De accu’s een beetje meer opgeladen en zo gingen wij verder met onze tocht door Vlaanderen.

Op een bepaald moment zei ons Mathilde, ik weet niet hoe ver het is maar ik red het volgens mij niet met de accu. Dus gekeken het was nog 12 kilometer naar het adres, dus dat hebben wij gedaan. Ons Mathilde had nog 15 kilometer als vermelding.

Wij gingen naar ons slaapadres en natuurlijk hadden wij wind tegen. De hele 12 kilometer. Op een bepaald moment had ons Mathilde nog 4 kilometer op de teller en zij fietste al in Eco-stand. Eindelijk arriveerde wij bij ons slaapadres en toen stond de teller op 1. Dus net gehaald.

Vandaag hebben wij een zware tocht gehad ik denk van de 89 kilometer die wij hebben gefietst, zeker 80 kilometer wind tegen hebben gehad. Nu maar hopen dat het morgen wind in de rug is.

Ons slaapadres mag je omschrijven als zeer luxe. Wij hebben een heel huis voor onszelf, De persoon die hier woont en de boel aan het opknappen is woont nu bij zijn buurvrouw en als zij een weekendje weg gaan, gaan ze hier slapen. Zo hebben ze toch een weekend gevoel.

Zo dat was het voor vandaag

Groetjes Mathilde en Anita

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Dag 6: Jabbeke naar Lo-Reninge

 1. Eigenlijk echt Hollands weer??
  Flink moeten persen dus maar toch gehaald.
  Nu maar lekker uitrusten en morgen op naar de volgende tocht.
  Mooie foto’s trouwens.
  Voor dadelijk lekker slapen.
  Welterusten.

  Gr Marij.

Geef een reactie