Komende week ga ik het Fietserspad fietsen samen met een vriendin. Het Fietserspad is een alternatief van het Pieterspad. Het Pieterspad is een wandelpad wat loopt van Pieterburen naar de top van Sint Pietersberg in Limburg. Het fietserspad start aan de voet van de Sint Pietersberg bij Eijsden en van daaruit fiets je dus naar Pieterburen. Je kunt het ook andersom fietsen maar wil je de wind in de rug hebben, dan is volgens het boek, dit de beste route. Deze fietsroute is ongeveer 600 kilometer en wij gaan deze in 10 dagen doen.

Vanaf 6 juni krijgen jullie van mij elke dag een verslag over onze fietstocht. Wij hebben geluk het zal prachtig weer zijn als we vertrekken.

Ik fiets woensdagmorgen naar Eindhoven en daar staat mijn vriendin op mij te wachten en samen pakken we de trein naar Eijsden.

Vorig jaar ben ik dus naar Santiago de Compostela gefietst, iets meer dan 2500 km en vandaag zag ik in de krant de fietsroute van het jaar staan. De route La Velo Francette, deze is ook zo’n 600 kilometers, misschien dat we die volgend jaar kunnen gaan doen. Maar nu eerst het Fietserpad.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Fiets is weer in onderhoud geweest bij mijn vaste fietsenmaker Luke van Leeuwen en de tassen zijn weer van zolder gehaald. Het boekje van het Fietserpad ligt klaar net als het boekje van Vrienden op de fiets waar diverse overnachtingen staan vermeld. Ben je lid van Vrienden op de fiets dan slaap je voor € 19 per persoon maar daar komt nog toeristenbelasting en € 0,50 bij voor het opladen van de fiets. Tenminste dat kan maar het wordt niet altijd gedaan.

Wat neem je verder mee?
Ik denk niet veel. 4 onderbroeken die makkelijk zijn te wassen, fietskleding, sport-bh. een lange broek, een korte broek, twee shirtjes. Moet ik nu wel of niet mijn helm meenemen? Daar ben ik nog niet in uit. Reserve fietsband, EHBO-pakketje, fietspomp, regenkleding, duck-tape (volgens een vriend van ons moet je dit altijd bij je hebben) opladers voor de fiets, I-pad en telefoon. Badschuim, shampoo, tandpasta enz. een tasje met eten en drinken. Zal ik ook een badpak meenemen?

De routebeschrijving heb ik al uitgeprint want ik moet nog een keer voor een GPS weg voor mijn fiets. Nu kan ik mijn navigatie ook op mijn telefoon zetten maar dat werkt niet echt. Nadeel is dat deze snel leeg raakt en als de zon op je telefoon schijnt kun je het schermpje niet goed zien.

De komende dagen ga ik de spullen in de tassen doen maar eerst nog bij drie bedrijven een Facebooktraining geven. Wil je een training neem dan contact op met Prema zij regelt dit allemaal.

 

 

1 thought on “Fietsvakantie

Geef een reactie