Je krijgt nog het laatste gedeelte van onze reis. De reis naar huis. Ook dat was weer een hele ervaring.

Na een ontbijt in Hoek van Holland gingen we op de fiets naar Schiedam. Hoek van Holland heeft jaren een prachtig station gehad maar dat is opgeheven net als de rest van de stations die tussen Schiedam en Hoek van Holland liggen. De trein is gestopt en de metro komt eraan. Maar de mensen wachten nu al twee jaar op de metro en het kan nog wel even duren. De borden naast de spoorlijn geven aan dat ze de boel nog aan het testen zijn.

Zoals ik al schreef wij fietsten dus naar Schiedam om daar de trein naar Rotterdam te pakken. Dat ging goed. Mijn man kwam er meteen achter dat het tillen van een fiets niet leuk is, vooral als je niet zoveel instaptijd hebt, dan kan de stress een beetje toeslaan, maar we hebben het gered.

In Rotterdam aangekomen moesten we een kwartiertje wachten op de trein die ons via Breda, Tilburg naar Eindhoven zou brengen.

We zaten in de trein en de machinist vertelde dat we werden omgeleid via Dordrecht naar Breda en dat ze de vertraging zo snel mogelijk wilde inhalen. Net voor Dordrecht kregen wij te horen dat de trein niet verder ging en wij allemaal de trein moesten verlaten en dat op spoor 3 de trein klaarstond naar Breda. We hadden 3 minuten overstaptijd en je snapt het al dat hebben wij niet gehaald. De trein reed net voor onze neus weg.

Weer terug naar een ander spoor. Het gaat dan als volgt. Je haalt de lift naar boven, stapt in en je gaat naar beneden. Je loopt alvast naar de volgende lift en dan ga je met de lift weer naar boven en kom je uit op het desbetreffende station. Helaas passen er geen twee fietsen in de lift.

We hadden de trein naar Arnhem die een stop had in Breda en Tilburg. Deze trein was een sprinter en dit houdt in dat je met de fiets gewoon de trein kunt binnenrijden zonder dat je hem hoeft op te tillen. In Breda zijn wij uitgestapt en toen met de trein naar Eindhoven.

De fietsen weer in de trein getild en zo naar Eindhoven. In Eindhoven door de poortjes en zo kwamen we in de Dommelstraat terecht waar we eerst een lunch hebben gedaan voordat we naar huis fietsten.

Dan kom je thuis. Prachtig weer. Tassen van de fietsen af, uitpakken, wasmachine aan, bellen en appen dat je thuis bent en dan lekker een douche. Snel wat boodschappen gedaan, de was opgehangen, even wat eten, de was is droog en deze meteen opruimen.

We hebben in deze vakantie 525 kilometer gefietst in 7 dagen. Mijn man heeft nog nooit zoveel kilometer gefietst en hij vond het wel leuk maar niet langer dan een week.

Gaan we volgend jaar weer? Ik weet het niet dat moeten ik nog zien.

 

3 thoughts on “Hoek van Holland naar Someren

Geef een reactie