Wat schrijf je vandaag vroeg mijn man en om je eerlijk te zeggen; ik weet het niet.

Moet ik schrijven dat ik tijdens mijn vakantie volop ben gestoken door muggen? Ik tel op dit moment zo’n 20 muggenbulten op mijn lichaam en er zijn nog plekken waar ik het niet kan zien maar waar het wel jeukt. Thuis ben ik degene die altijd wordt geprikt maar dit keer was mijn vriendin de dupe. Zij is nu recordhouder, op een arm had zij al 30 muggenbulten en dan hadden we de rest nog niet geteld. 

Kijk je op internet dan krijg je diversen tips om te voorkomen en te behandelen. 

Zo las ik dat je de sokken regelmatig moet wassen want er zijn muggen die zweet lekker vinden. Ik heb inderdaad tijdens het fietsen mijn sokken aangehad en ook elke dag laten luchten of gewassen maar anders draag ik het liefst geen sokken. Ik ben een persoon die het liefst op blote voeten loopt. 

Weer iemand schreef dat je kleren moet laten matchen met je huidskleur. Waarom maken ze dan de fietskleding in leuke felle kleurtjes? Maar je kunt ook wijde kleding dragen dan steken de muggen niet door de kleding heen maar dat fietst niet zo lekker. 

Ben je dan gestoken dan niet krabben. Ja leuk, maar dat lukt niet altijd en jeuk is lillijk zei ons oma vroeger en als ge jeuk hebt moet je krabben. Je kunt ook een X met je nagel op de muggenbeet zetten dan “druk” je het een beetje weg. 

Nog een tip; smeer tandpasta op de muggenbult maar dan wel een tandpasta gebruiken waar geen bleek inzit. Je kunt een natte koude doek gebruiken en ook een ijsklontje maar het mooiste van alles is een theezakje gebruiken. Zou het iets uitmaken welke thee je drinkt?

Smeer dan witte azijn op de muggenbult. Mijn vriendin had dit gekregen van de mevrouw waar we hadden overnacht maar ik dacht niet dat het echt hielp. Dan smeer je een bananenschil over de muggenbult. Je kunt ook tijgerbalsem smeren. Helpt het? Ik weet het niet, jullie wel?

Wist je dat muggen ‘s nachts het beste ruiken en ze houden ook van sperma. 

Ik houd het maar op dat ik gewoon een lekker ding ben en dat ik daarom favoriet ben voor muggen. ?

 

 

 

 

2 thoughts on “Muggenbulten

  1. Ja ja Anita, hier zit nog zo een muggemeisje, ik heb el meer dan 30 beten, en inderdaad niets helpt, ook niet de dure spullen, en dus vinden ze mij en jouw heel lekker. Dus inderdaad wa een lekker ding bende gij. haha.

Geef een reactie