Nog 49 dagen en dan gaan we op zoek naar de Pagadders

Wat is het toch gemakkelijk. Via Google even gevraagd hoelang het nog duurde voordat wij De Spaanse Weg gaan fietsen en dan wordt er aangegeven nog 49 dagen.

Dus nog 49 dagen voordat we gaan fietsen. Alles is geregeld, we eten op 4 plekken met de Vrienden op de Fiets mee en dat is altijd spannend wat wij te eten krijgen.

We fietsen dus in de voetsporen van het Spaanse Leger en starten in Hulst en eindigen in het Drentse Coevorden.

De fietsroute Spaanse weg, is nu ongeveer 3 jaar oud en de mensen, die ik spreek, hebben hier nog nooit van gehoord. De Spaanse weg is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Maar we komen niet in alle vestingsteden heb ik ontdekt. Waar we niet komen is Dokkum.

Nu is de route die wij doen 525 kilometer, maar in elk dorp/stadje is ook nog een rondje mogelijk van 45 tot 60 kilometer, maar dat doen wij niet.

Nu heb ik even gekeken wat zo bijzonder is aan Hulst waar wij dus starten met onze fietstocht. Hebben jullie ooit gehoord van Pagadders? Dit zijn Spaanse soldaatjes die verspreid staan in de binnenstad en die vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van vestingstad van Hulst. Er is zelfs een speciale App. Ook is er een evenement dat Speur naar de Pagadders in vestingstad Hulst heet.

 

Wist je dat …..
….. de Spaanse koning de Nederlanden pas in 1648 erkende als vrije staat?
Toen eindigde de oorlog en werd de vrede officieel getekend in de Duitse stad Münster.

 

 

 

Geef een reactie