Afgelopen weken was het een komen en gaan van politieke partijen van Asten en Someren bij SIRIS. Al deze partijen kwamen een reclamespotje opnemen. Als je nu naar SIRIS Asten Someren luistert dan hoor je elk uur diverse politieke partijen voorbij gekomen.

Het lijkt simpel, een reclame inspreken, maar dat hebben de dames en heren van de politieke partijen wel ontdekt dat dit niet is. ?

Hoe gaat dit nu.

De politici komen naar de studio en ik ontvang ze. Ze hebben hun teksten klaar en ik laat ze hardop voorlezen. Ze lezen hardop voor en dan krijgen ze commentaar van mij. Het is te lang, ik geloof je niet, gebruik jij deze woorden?, wat wil je vertellen. het zijn 3 onderwerpen in een spotje, en nog veel meer en soms heb ik geluk en kan het spotje na het voorlezen meteen worden opgenomen.

De politici die dachten, het even te doen, kijken beteuterd want het klonk toch goed? Het klonk voor jullie partij goed maar ik ben niet van jullie partij en je moet mij overtuigen, met je stem, dat ik moet stemmen op jullie. Dan ga ik oefenen met de persoon. We herschrijven alles en dan mag men nog een keer hardop voorlezen. En dan hebben ze het door dat wat ze voorlezen niet goed klinkt, kunnen ze weer alles opnieuw schrijven maar uiteindelijk lukt het toch. Het spotje is ingesproken en we zijn weer een uur verder.

Nu het spotje is ingesproken moet er natuurlijk wel muziek onder het spotje worden geplaatst. Dat doe ik niet zelf daar heb ik mijn “mensen” voor. Ook dat is weer een punt.

Je kunt niet alle muziek onder een spotje plaatsen en daar gingen de discussies weer over. Ik adviseer, laat het over aan de persoon die het spotje bewerkt, die weten over het algemeen wel wat wel en niet kan. Je moet denken aan de rechten van de muziek die er onder wordt geplaatst. Nu zal het wel meevallen bij de lokale omroep maar je weet het nooit.

SIRIS heeft namelijk al een keer een boete gekregen voor het gebruiken van een foto en dat kostte bijna 400 euro. Dus wij zijn wel voorzichtiger geworden.

 

 

1 thought on “Politiek en reclame

  1. Ja zo gaat het, als je maar 1 keer in de vier jaar iets doet, tja dan is het natuurlijker moeilijker dan je, men denkt.
    groetjes Marga.

Geef een reactie