Vandaag een speciale dag. Mijn zoon, Gerco, is vandaag jarig en wordt al 33 jaar. Wat gaat het toch snel. Nu is hij zelf al papa van een zoon.

Vandaag hebben we een dagje Vlissingen gedaan. We hadden geluk want het is vandaag ook Monumentendag en dan mag je bij veel musea gratis naar binnen, wat we dus ook gedaan hebben.

De Jacobskerk hebben we bekeken. Deze kerk is ook een onderdeel van de Jacobsroute naar Santiago de Compostela. Het bordje stond bij de kerk met het aantal kilometers wat je nog hebt te gaan.

We hebben de stellingmolen, De Oranjemolen bezocht daarna wilde we de bunker bezoeken maar we waren te vroeg. We zijn toen maar eerst wat gaan lunchen.

We waren net klaar met eten toen er verschillende mannen in kledij naar de kanonnen liepen. Bleek dat zij het kanon zouden gaan knallen. Wij hebben daar toch maar even opgewacht.

In totaal werden er vijf kanonschoten gelost en ik mocht er ook eentje laten knallen. Ik moet zeggen, het klinkt op het filmpje niet hard, maar dat was het wel om niet te spreken van de luchtdruk, die was ook best heftig.

Zo hebben we Vlissingen op een leuke manier ontdekt. Op weg naar het hotel kwamen we veel toeterenden auto’s tegen, bleek het een Turkse bruiloft te zijn. De bruidswagen voorop en de rest er achteraan.

Zo liepen we verder naar ons hotlel, we waren net overgestoken, toen twee auto’s een wedstrijdje aan het doen waren. Stelletje malloten, gelukkig liep alles goed af en kwam uit de bocht geen auto en de fietsers die er fietsten zijn met de schrik vrijgekomen, en wij zijn veilig bij ons hotel gekomen.

We gaan nu wat eten en morgen vertrekken we weer. De route die ik heb uitgezet zal worden vervangen door LF1b, Noordzeeroute. We zullen fietsen naar Hoek van Holland en vandaar uit fietsen we door naar Schiedam want daar kunnen we op de trein. Maar zover is het nog niet.

2 thoughts on “Vlissingen

  1. Bovenste foto is heel mooi. Mooie wolken, mooi contrast. Horizon mooi recht. Als je van de onderkant een klein stukje afknipt zodat de horizon op 1/3 ligt, is de foto perfect. Probeer maar.
    Fototip 2: pas de regel van derden toe.

Geef een reactie