We zijn vertrokken

Vandaag zijn wij, mijn vriendin en ik, gestart met de LF1 route ook wel de Noordzeeroute.

Vanmorgen heeft Dick, mijn man, ons met de auto naar het plaatsje Sluis gebracht waar de start was van de route.

Tijdens de autorit hebben we de nodige regen gehad en in de verte waren er flinke flitsen van het onweer te zien. Maar gelukkig was dat niet op onze route.

Rond kwart voor 12 waren in Sluis waar we eerst een lunch hebben gedaan. Voordat we gingen lunchen stonden er twee ooievaars bij een voordeur druk te klepperen. Een mevrouw opende de deur en gaf de ooievaars wat eten. Ze vertelde dat ze al 15 jaar dit deed en de jonkies het al snel doorhadden.

Na de lunch hebben Dick had uitgezwaaid zijn we op de fiets gesprongen om zo naar de route te gaan.

We moesten nog even onze feestkleding (regenkleding) aan die we alweer snel konden uittrekken om de rest van de dag heerlijk te genieten van het weer en onze fietstocht.

In Sluis hadden we snel de bordjes gevonden en zo zijn wij langs het water, door de velden en de duinen naar Breskens gefietst.

In Breskens moesten we even wachten op de boot die ons naar Vlissingen bracht. Tijdens deze tocht hebben we maar meteen gekeken waar we konden slapen en dat was vandaag best een beetje spannend.

De eerste die we belden nam niet op, nummer 2 zei op het antwoordapparaat dat ze even geen vrienden op de fiets deed, nummer 3 zat vol maar gelukkig had nummer 4 plek.

Nadat we in Vlissingen waren aangekomen zijn we meteen naar ons slaapadres gefietst en daar werden we hartelijk ontvangen. We hebben elk een eigen bed en hoeven de wc en badkamer niet te delen met anderen.

Op advies van ons gastadres hebben we vanavond gegeten in restaurant Panta Rhei aan de boulevard van Vlissingen en inderdaad het was lekker.

Zo dat was het vandaag. Tot morgen

1 thought on “We zijn vertrokken

Geef een reactie