Afgelopen week kreeg ik de vraag; Waar kan ik nou zien wie op Facebook online is.

Sinds 1 september is dit gewijzigd bij Facebook op je laptop/desktop. Op je telefoon is alles nog hetzelfde. Vroeger zag je, als je op de laptop/desktop, rechtsonder een overzicht van mensen die online waren maar nu niet meer. Je ziet nu een rondje staan met 2 poppetjes en een groen getal met hoeveel mensen online zijn.

Klik je hierop dan krijg je een schermpje om een chatbericht te maken aan de persoon, een soort mailtje maak je dan.

Waar moet je nu zijn?
Je gaat naar je Facebookpagina op je laptop/desktop en boven aan de balk zie je het Messenger teken. Als je daar op klikt dan opent Messenger zich.

Nu zie je het volgende: 3 puntjes, vierkantje, camera en blokje met potloodje.

 

 

 

 

Als je toch even moet zoeken zet dan meteen de instellingen van je Messenger goed en dat doe je bij de 3 puntjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je dit gedaan dan ga je naar het blokje naast de 3 puntjes en dan kom je uit bij je CHATS waar je de laatste chatberichten te zien zijn. En daar zie je weer 3 puntjes staan. Klik je daarop dan zie je onderstaande schema staan. Je kunt hier bij VOORKEUREN weer wat instellen en klik je op ACTIEVE CONTACTEN, dan zie je wie allemaal online is. Als je toch hier bent kijk dan ook even bij BERICHTVERZOEKEN en VERBORGEN CHATS en ………………… dit is NIEUW. Messenger voor WINDOWS

 

 

Als jij op je desktop/laptop ook Messenger wilt hebben dan ga je hier naar toe en download MESSENGER VOOR WINDOWS.

 

Heb je deze gedownload dan kun je deze vastzetten aan je taakbalk en zo heb je voortaan Messenger op je desktop/laptop, alleen, vind ik, geen goed overzicht wie online is.

 

Laat me even weten of het is gelukt

 

Update: Je kunt ook zien via startpagina/nieuwsoverzicht zien wie er online is. Dus klik op het “huisje” boven aan de balk en dan heb je aan de rechterkant zie je je contacten.

 

Groetjes Anita
Je mag mijn pagina ook liken 😉

 

 

Geef een reactie