Ik heb 18 jaar in de zorg gewerkt en dan maak je het een en ander mee. Leuke maar ook verdrietige momenten en je moet dit allemaal wel relativeren en vooral niet mee naar huis nemen. Je moet dus werk en privé gescheiden zien te houden en dat viel niet altijd mee.

Vorige week heb ik beschreven hoe het was om voor het eerst een man te wassen maar tijdens het wassen kunnen er ook andere dingen gebeuren zoals een erectie en wat doe je dan?

Tijdens de opleiding werd er niet veel aandacht aan gegeven. We kregen wel tips zoals: geen koud washandje gebruiken want dat is niet leuk voor de persoon en dit kan vernederend overkomen. Zeker geen tik geven want dat is pijnlijk. Heb later aan mijn man gevraagd of dit ook zo was, hij antwoordde dat ie blij was dat ik dit nooit had gedaan want het is niet prettig.

Zo werd ik op een dag naar de mannenkamer gestuurd om daar de patiënten/bewoners te wassen. De persoon (84 jaar) die ik kreeg toegewezen mocht die dag onder de douche. De patiënt/bewoner kon niet goed lopen dus hij moest met de badstoel naar de douche worden gereden. Voordat ik hem naar de badkamer bracht moest hij wel uit zijn bed worden gehaald.

Eerst werden de gordijnen gesloten en liet ik het bed zakken, sloeg de dekens terug, draaide zijn benen buitenboord en deed zijn slippers aan. Meneer had zijn hemd en pyjamajasje aan en verder niets. Gelukkig kon meneer een beetje staan dus kon ik hem zo in de badstoel zetten. Ik deed een handdoek over zijn edele delen en reed zo naar de badkamer.

In de badkamer kleedde ik meneer verder uit en zeepte hem goed in en toen kon hij lekker onder de douche. Tijdens het douchen werden de haren gewassen en liet ik hem even staan zodat ik hem ook van onderen kon wassen. Na dit alles nog even lekker onder de douche en dan afdrogen.

De haren werden gedroogd en intussen droogde meneer zijn gezicht, armen en zijn borst. Ik deed zijn rug en hing de handdoek over de rugleuning van de badstoel. Pakte een andere handdoek en begon zijn voeten en onderbeen te drogen en legde de handdoek over zijn edele delen.

Toen begon ik hem aan te kleden. Eerst het hemd en zijn shirt en toen op de hurken om zijn sokken, onderbroek, broek en schoenen aan te trekken. Nu kon meneer gaan staan en kon ik hem van onderen afdrogen. Ik zat nog op mijn hurken toen ik de handdoek verwijderde en toen zag ik het. Daar stond ie fier rechtop en ik wist niet wat ik zag. Voor de eerste keer zag ik een erectie. Ik hield mijn adem in, stond op en legde snel de handdoek weer terug en zei tegen meneer dat ik iets was vergeten.

Snel liep ik de badkamer uit en sloot de deur en leunde er even tegenaan om even bij te komen van wat ik net had gezien. Ik haalde diep adem en liep de kamer verder in en besloot om het bed maar af te halen. Toen ik het bed had afgehaald ben ik weer terug gegaan naar de badkamer en deed of er niets was gebeurd. Ik liet meneer staan en droogde hem van onder af en trok zijn onderbroek en broek omhoog en plaatste hem in zijn rolstoel.

Meneer was klaar en ik bracht hem naar het dagverblijf, gaf hem zijn krantje en koffie. Ik wilde net weglopen toen meneer gebaarde dat hij iets tegen mij wilde zeggen dus ik boog me naar voren en hij fluisterde in mijn oor; “Dat had je niet verwacht, dat ik het nog kon”, hij grijnsde naar me en ik liep met een vuurrood hoofd naar de kamer.

 

 

Geef een reactie